sâmbătă, 6 august 2011

Cupa menstruala - un produs nou pentru femei





Good morning. Mi-am facut si de aceasta data datoria - ca detinatoare a blogului - si am "rasfoit" paginile site-ului Mayra.Ro. Si nu am avut absolut niciun regret, caci am descoperit un nou trend mai "confortabil" pentru perioada cand noi - fetele - ne confruntam cu perioada mai neplacuta din fiecare luna: cupa menstruala.

Cupa menstruala este brevetata si fabricata de o companie din Marea Britanie, este produsa dintr-un silicon medical de o calitate speciala, non-alergica. Aceasta inventie are aproximativ 5 cm lungime si poate sa pastreze 30 ml de lichid, ceea ce reprezinta cam a treia parte din media totala produsa la fiecare perioada de mesntruatie. Ea se muleaza pe peretii vaginului, permitand lichidului menstrual sa treaca in interior fara scurgeri sau miros.
Cupa menstruala este foarte usor de folosit: ea se goleste si se clateste dupa fiecare utilizare, adica o data la 4-8 ore - in functie de abundenta fluxului menstrual. Ba chiar mai mult, poate face fata unei nopti intregi.

Probabil ca nu suna deloc tentant pentru unele dintre dumneavoastra, insa este bine de stiut ca aceasta cupa scapa si de eventualele scurgeri pe langa sau de mirosul neplacut. Iar daca este sa facem o comparatie intre aceasta si metodele traditionale de protectie, nici acestea nu sunt chiar atat de placute.

Principalul repros pe care il putem face tampoanelor este ca usuca peretii vaginali si lasa fibre de bumbac in urma. Cupa menstruala, dimpotriva, nu absoarbe sangele menstrual.
Gratie suprafetei sale alunecoase, micro-organismele se scurg natural, permitand suprafetei vaginale sa ramana intacta si pregatita de aparare.
Atat tampoanele, cat si absorbantele, prin continutul lor chimic ( clor, alcool, parfum ), pot provoca un sos toxic. Cupa, prin continutul sau neutru, protejeaza de orice iritatie sau alergie.
Cupa menstruala nu este foarte scumpa - costa intre 70 si 100 RON, in functie de firma producatoare, si are o valabilitate de 10 ani. Daca ar fi sa folosim banii acestia pentru metoda traditionala de protectie, ne-am asigura protectia doar pentru 1 an.
Cupa menstruala este confortabila:
~ nu se simte inauntru, simtindu-va tot timpul curate;
~ se poate practica inotul sau alte sporturi, se poate face baie in cada;
~ se poate folosi si in timpul noptii, intrucat nu produce scurgeri;
~ scapa de grija cumpararii si transportului tampoanelor;
~ necesita golirea mai rara decat schimbarea unui tampon.

Suna foarte bine acum, nu-i asa? ;) Eu, una, o voi achizitiona cu prima ocazie in care voi avea banii stransi la pusculita. V-am pupat!   xoxoxo


SURSA: Mayra.Ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu